Carpal tunnel syndrome
CTS شایع ترین نوروپاتی گیر افتادگی عصبی است که ۹۰ درصد از نوروپاتی ها را تشکیل می دهد. علائم اولیه سندرم تونل کارپال شامل درد، بی حسی و پارستزی است. این علائم معمولاً با کمی تغییر در انگشت شست، انگشت اشاره، انگشت میانی و نیمه رادیال (سمت شست) انگشت چهارم ظاهر می شوند. درد همچنین می تواند به بازوی آسیب دیده تابش کند. با پیشرفت بیشتر، ضعف دست، کاهش هماهنگی حرکتی ظریف، کلافگی و آتروفی تنار ممکن است رخ دهد.
در شروع اولیه بیماری، علائم اغلب در شب هنگام دراز کشیدن ظاهر می شود و در طول روز تسکین می یابد. با پیشرفت بیشتر بیماری، علائم در طول روز نیز وجود خواهد داشت، بهویژه در فعالیتهای تکراری خاص، مانند هنگام کشیدن نقاشی، تایپ کردن، یا بازیهای ویدیویی.
در بیماری پیشرفته تر، علائم می تواند ثابت باشد. مشاغل معمولی بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال شامل کسانی است که برای مدت طولانی از رایانه استفاده می کنند، کسانی که از تجهیزاتی استفاده می کنند که دارای ارتعاش هستند مانند کارگران ساختمانی، و هر شغل دیگری که نیاز به حرکت مکرر و تکراری دارد.
اتیولوژی سندروم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال ناشی از افزایش فشار تونل کارپ و فشردگی عصب مدیان متعاقب آن است. شایع ترین علل سندرم تونل کارپال عبارتند از استعداد ژنتیکی، سابقه حرکات مکرر مچ دست مانند تایپ کردن، یا کار با ماشین و همچنین چاقی، اختلالات خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و بارداری. اکثر موارد CTS ایدیوپاتیک هستند. علل ثانویه CTS به ناهنجاری های container و content تقسیم می شوند. CTS داینامیک می تواند با کار دستی رخ دهد.
سندرم تونل کارپال ثانویه
۱. ناهنجاری های container
- هر شرایطی که دیواره های تونل کارپال را تغییر دهد ممکن است باعث فشرده شدن عصب مدیان شود.
- دررفتگی یا سابلوکساسیون کارپوس
- شکستگی یا جابه جایی اریب دیستال رادیوس در مچ دست،
- آرتریت التهابی،
- آرتریت عفونی
- آکرومگالی
۲. ناهنجاری های content
- هیپرتروفی تنوسینوویال
- روماتیسم التهابی و عفونت
- دیابت شیرین (ناهنجاری در گردش کلاژن)،
- آمیلوئیدوز اولیه یا ثانویه (رسوب میکروگلوبولین بتا-۲)
- ناهنجاری های توزیع مایع: بارداری، کم کاری تیروئید و نارسایی مزمن کلیه (فیستول شریانی وریدی)
- هیپرتروفی شریانی
- تومور داخل تونل: لیپوم، کیست سینوویال، سارکوم سینوویال یا تومور عصبی (شوانوما، نوروفیبروم یا لیپوفیبروم)
- هماتوم ناشی از هموفیلی، اختلال ضد انعقادی
- ضربه
- چاقی
تعداد دیدگاه : 0
دیدگاه خود را ارسال نمایید.